Målgrupp

Omvårdnadsboende – Rehabilitering

Vår målgrupp på är socialt utslagna män över 30 år. Vi tar emot alkohol- och/eller blandmissbrukare.
Vi har flera hundar och katter på hemmet, vilket kan vara värt att veta för dig som är allergisk.

Vi har tre olika former av boende samt boendemöjligheter för anhöriga:

Behandlingshemmet Sauna i Boda (fyra platser)

  •  Här finns även verksamhetens kontor och gemensamma utrymmen för alla inom verksamheten. I Saunahuset finns möjligheter för anhöriga att övernatta vid besök. Aktiviteter av olika slag tillämpas i Saunahuset och det är den gemensamma samlingsplatsen för samtliga. Här har vi morgonmöten och planerar dagen tillsammans.
  • Sauna hämtar boende i eftervård i deras lägenheter på morgonen och de träffas i Saunahuset för morgonmöte, aktiviteter och lunch. På eftermiddagen får de skjuts hem av personalen. Om boende i eftervård behöver praktisk hjälp med något i lägenheten ombesörjer personalen sådanna uppgifter i samband med hemtransporten. Rummen i Saunahuset är möblerade av Sauna.

Utslussningsboende i Järvsö (fyra platser/gruppboende)

  • Här har vi fyra platser med gemensamt kök, TV-rum och hygienutrymmen. Personalen från Sauna besöker boendet dagligen. Sauna Behandlingshem står för möbler, sänglinnen, husgeråd mm.

Utslussningsboende i egen lägenhet

  • Antal platser efter resultat av behandling. När man flyttar till en träningslägenhet kvalificerar man sig för eget hyreskontrakt genom Sauna Behandlingshem. Här ska man möblera med egna möbler, husgeråd o dyl. Sauna uppmuntrar till egna inköp redan i behandlingsskede – dels för den boendes ekonomiplanering och som mål i den individuella planen. Att köpa alla saker samma dag som inflyttning är en omöjlighet för majoriteten i samhället. Att flytta till eget boende kräver noggrann planering.